Anterieure kniepijn is één van de meest voorkomende problemen ter hoogte van het onderste lidmaat die we als clinicus aantreffen in de dagelijkse praktijk. Toch zijn de uitkomstmaten op lange termijn vaak niet al te gunstig.
In dit webinar wordt eerst de differentiaal diagnostiek van anterieure kniepijn besproken. Vervolgens wordt een kader aangereikt dat gebruikt kan worden bij het klinisch redeneren, om de multifactoriële oorzakelijke factoren in kaart te brengen. Op basis hiervan worden handvaten aangereikt om tot een doeltreffende behandeling te komen.
De doelstelling van dit webinar is om de huidige wetenschappelijke bevindingen te linken met praktische tips, om direct toe te passen bij jouw patiënten met anterieure kniepijn.
Taal scholing & duur
Nederlands - uur - één maand beschikbaar na aankoop
Spreker
Bart Dingenen
Bart Dingenen is klinisch werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Verder is Bart als docent verbonden aan Universiteit Hasselt binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Zijn grootste uitdaging is om de meest recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten omtrent onderste lidmaat problematiek verder uit te diepen en te vertalen naar de klinische praktijk en vice versa. Vanwege zijn specifieke combinatie van interesses, expertise en ervaring op het gebied van sportgerelateerde musculoskeletale blessures van het onderste lidmaat is Bart een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en offline en online cursussen, workshops en symposia. Voor verdere informatie over Bart verwijzen we je graag door naar zijn website www.bartdingenen.com.
Module
1
Introductie
Welkom
2
Voorbereiding
Doel
Patellofemoral pain: Clinical Practice Guidelines Linked to the International Classification of Functioning, Disability and Health
Load, capacity and health: critical pieces of the holistic performance puzzle
3
Slides
Slides Bart Dingenen - Anterieure kniepijn
4
Webinar Bart Dingenen - Anterieure kniepijn
Deel 1
Vraag 1
Deel 2
Vraag 2
Deel 3
5
Eindtoets
Eindtoets - Anterieure kniepijn
6
Naslagwerk
Vergeet niet om kritisch te blijven!
Gait Retraining as an Intervention for Patellofemoral Pain
The psychological features of patellofemoral pain: a systematic review
Muscular strategy shift in human running: dependence of running speed on hip and ankle muscle performance
Cumulative Loads Increase at the Knee Joint With Slow-Speed Running Compared to Faster Running: A Biomechanical Study
Activity Modification and Load Management of Adolescents With Patellofemoral Pain
Proximal muscle rehabilitation is effective for patellofemoral pain: a systematic review with meta-analysis